11 de desembre de 2016

Polvorons


Ingredients ( per a uns 20 polvorons):500g farina - 100g ametlles crues pelades- 250g segí ( llard)- 200g sucre glas- 1/2 cullerada de canyella en pols- un pessic de sal- llavors de sèsam i sucre glas per acabar-los.

Posar les ametlles en una safata de forn i torrar-les a 180 graus uns 10 minuts fins que estiguin daurades. Després fer el mateix amb la farina però uns 20 minuts. A la farina se li farà algun terròs. Una vegada tret del forn deixar-ho referedar del tot ( millor fins al dia següent).
Posem les ametlles en una picadora per a moldre-les. Millor fer-ho poc a poc per a que l'ametlla no tregui tot l'oli.
En un bol tamisem la farina per desfer els terrossos i hi afegim la resta dels ingredients. Ho amassem bé fins que ens quedi una bola.
Amb el corró extenem la massa una mica gruixuda. Amb el tallador de pasta o un got menut anem fent la forma i ho posem sobre la safata del forn forrada amb paper. Cal anar amb molt de compte perquè la pasta es quebra fàcilment.
Al damunt hi posem les llavors de sèsam ( opcional) i enfornem a 210 graus, uns 15 minuts, o fins que veiem que les vores es comencen a daurar.
Quan els traiem del forn,els polvorons, estaran molt calents així que, millor no tocar-los fins que siguin gelats del tot. Llavors espolssem sucre glas sobre els polvorons que no hem posat sèsam i ja podem presentar, al gust.