11 de desembre del 2016

Polvorons


Ingredients ( per a uns 20 polvorons):500g farina - 100g ametlles crues pelades- 250g segí ( llard)- 200g sucre glas- 1/2 cullerada de canyella en pols- un pessic de sal- llavors de sèsam i sucre glas per acabar-los.

Posar les ametlles en una safata de forn i torrar-les a 180 graus uns 10 minuts fins que estiguin daurades. Després fer el mateix amb la farina però uns 20 minuts. A la farina se li farà algun terròs. Una vegada tret del forn deixar-ho referedar del tot ( millor fins al dia següent).
Posem les ametlles en una picadora per a moldre-les. Millor fer-ho poc a poc per a que l'ametlla no tregui tot l'oli.
En un bol tamisem la farina per desfer els terrossos i hi afegim la resta dels ingredients. Ho amassem bé fins que ens quedi una bola.
Amb el corró extenem la massa una mica gruixuda. Amb el tallador de pasta o un got menut anem fent la forma i ho posem sobre la safata del forn forrada amb paper. Cal anar amb molt de compte perquè la pasta es quebra fàcilment.
Al damunt hi posem les llavors de sèsam ( opcional) i enfornem a 210 graus, uns 10 minuts, o fins que veiem que les vores es comencen a daurar.
Quan els traiem del forn, en l’ajuda del paper, perque estaran molt calents, els traiem de la safata fins que es gelin. Llavors espolssem sucre glas sobre els polvorons que no hem posat sèsam i ja podem presentar, al gust.