1 de juny del 2009

Empanada d'albercoc

Ingredients:1/2 kg de pasta de full - 12 meitats d'albercoc - 100 g d'ametlla en pols - 10 g de sucre en pols - 100 g de mantega - 2 ous - 1 pell de llimona ratllada - 1 ou per pintar - farina.

Per començar, poseu en un bol la mantega pomada, el sucre i un ou i comenceu-ho a remenar.
Després poseu-hi la pell de llimona ratllada, la pols d'ametlla i l'altre ou. Remeneu-ho bé, fins a obtenir-ne una pasta homogènia. D'altra banda, poseu la meitat de la pasta de full, estirada, en una safata per anar al forn. Pinteu tot el voltant amb l'ou batut per a poder-ho enganxar. Escampeu la pasta i repartiu els albercocs tallats per la meitat i sense pinyol pel damunt. Tapeu-ho amb l'altra meitat de pasta de full, també estirada, i segelleu-ho bé amb l'ajuda d'una forquilla. Abans de posar-ho al forn punxeu-ho una mica i pinteu-ho amb l'ou batut. Enforneu-ho a 140º durant 30 minuts.

5 comentaris:

Núria Ventura Brusca ha dit...

l'empanada no ho sé, però el coc que vas fer l'altre dia, en una miqueta més de sucre (jo sóc molt llèpola) estava BONISSÍSSIMMMMMM

saharien ha dit...

Quin coc? Jo ni el vaig vore........

Neus ha dit...

Aquí qui no corre vola!

ofelia ha dit...

Avui al cole ha portat uns trossets de coc d'albercoc. Estava bo, però pal meu gust stava una mica àcid i poc dolç. Quan més sucre més dolç!! Això sí, a Remi (la dire) li ha encantat!! jajaja...

Neus ha dit...

Aquest coc que diu ofelia no és el mateix de la recepta. Més avant ja el penjaré. El que passa que és un coc que agrada a la gent que li agrada els contrastos!