13 de desembre del 2008

Tronc de Nadal.

Ingredients:Per al pa de pessic:4 ous sencers -2 rovells d'ou -80 g de sucre -Ratlladura de mitja llimona -80 g de farina
Per al farcit i la decoració:400 g de xocolata per fondre -250 g de mantega 150 g de sucre -1 cullerada de rom blanc -8 guindes

Elaboració:
Primer, bateu els rovells d'ou amb el sucre i la llimona, fins que se'n faci una crema. Afegiu-hi la farina. Bateu les clares a punt de neu i barregeu-ho tot amb cura.
Poseu paper de forn sobre la safata del forn i escampeu-hi la massa, donant-li forma rectangular. La coeu al forn durant 15 minuts a 200º C.

Retireu el paper de forn i enrotlleu la plantilla de pa de pessic amb un drap de cuina. Deixeu-lo que es refredi.
Foneu la xocolata al bany maria i reserveu-la. Bateu la mantega amb el sucre, afegiu-hi el rom i barregeu-ho tot amb la xocolata.
Desenrotlleu el pa de pessic i cobriu-lo amb la crema de xocolata (deixeu-ne una mica per decorar).
Torneu a enrotllar el pa de pessic i cobriu-lo amb una capa de xocolata. Feu-hi dibuixos amb una forquilla i poseu-hi les guindes com a decoració.

Guardeu-lo a la nevera fins al moment de servir-lo i... Bones festes!!!!

5 comentaris:

AKO ha dit...

El dia 20.12.08, ve la de la Termomix a fer la demostració encara no se l'hora ja t'ho diré!
nose si farem torro o tronc de nadal, però algo bo segú..jejejeee

Neus ha dit...

Pos vale avisa'm que igual pujo a xafarrdejar!

Anònim ha dit...

Ja tornem a estar en marcha, no!?
Fea dies que no escribieu i ja tenia ganes de ficar cullerada.

Neus ha dit...

Cullerada l'has de posar per a fer-te un blog! Així que espavi'l!

AKO ha dit...

M'han passat un blog nou, que te pot interessar.
http://ampostagourmets.blogspot.com/
És d'un amic !!