9 de gener del 2009

"Macarons" de xocolate negre i taronja

Ingredients (12 unitats aprox): Per al macaró: 250g d'ametlla mòlta- 250g de sucre glas- 35g cacau en pols- 250g sucre normal-4 clares d'ou-aigua.

Per al farciment:250ml de nata líquida-250g xocolate negre-1 cullerada de mermelada de taronja.

Preescalfem el forn a 200 graus.

Posem el sucre normal i un xorret d'aigua en un casso, al foc i ho deixem bullir uns 4 minuts per a que es formi un almíbar.

Montem les clares a punt de neu i hi anem afegint l'almíbar poc a poc.
Passem tres o quatre vegades pel colador el sucre glas, el cacau en pols i l'ametlla mòlta junt i ho afegim suaument a la mescla anterior remenant-ho en una espàtula de goma per a que es mescli bé.
Posem la mescla dins una mànega pastelera de boca ampla i llisa i formem les redones sobre una placa empaperada en paper de forn. Les deixem reposar uns 15 minuts, abaixem el forn a 160 graus i enfornem els macarons durant 15 minuts. Mentre deixem que es refredin anirem preparant el farciment.
Fonem la xocolata en la nata, al bany maria. Anem remenant fins que quedi una mescla homogènia i hi afegim la mermelada.
Per a montar els macarons cal posar la mescla sobre un macaró, tapar-ho en un altre i... A menjar- s'ho!
Acompanya molt bé en un té.


9 comentaris:

gemma ha dit...

perfavoooor, quina cosa més bona!!!!! fes-me'n perfaaa!! me se fa la boca aigua!!! besitossss

Neus ha dit...

Jo me pensava que t'agradaria més el dibuixet que el postre!!!És tant tu!
A vore si per a quan baixes en faig,o no, saps què?El dissabte a la tarde vens a fer de "pinxe" i així podras dir-los a les del club "cocinillas" que a vore si seras tu la que no les dixarà entrar a elles!je,je!

Anònim ha dit...

macaRRons !!

Anònim ha dit...

que ignorant !

SON MACArONS en una ERRE

Neus ha dit...

Home, tant com ignorant...! La culpa meva per no posar les cometes abans. és normal que cree confusió però ara vos ho explico: no és una recepta de macarrons, són "macarons", què és un tipus de galleta francesa.

Núria Ventura Brusca ha dit...

molt bob, molt bo, però lo del "club cocinillas" no ho he entés ... Per cert, dissabte tenim dinar així que despedivos de fer res per la tarde. Besitos

gemma ha dit...

pos mira, si! me pareix una bona idea i quan sàpigue bullir uns macaRRons en condicions crearé jo mateixa un club de cocinillas.

Neus ha dit...

Esteu confonent als meus lectors, feu lo favor de dir-ho bé: Ma-ca-rons!!!! En una erre!!!!!

Neus ha dit...

Per cert, com podeu comprovar he canviat de perfil. Ara firmaré en lo nom de parisienne pero sóc jo igualment, eh?