30 de desembre del 2008

Tortell de reis

Ingredients:
Per al briox: - 30 g de llevat - 125 g de farina fluixa - 75 g de mantega - 75 g de sucre - 5 g de sal - vainilla - canyella - 3 ous - 25 g d'anís sec - 25 g d'aiguanaf 1/2 pell de llimona ratllada - 375 g de farina de força Per al massapà: - 125 g de pols d'ametlla - 125 g de sucre de llustre - aigua - meló - taronja - cireres confitades - 1 fava - 1 sorpresa.

Per fer la massa mare, pasteu en un bol la farina fluixa, el llevat i l'aigua.A continuació, poseu en un altre bol la mantega, el sucre, la sal, la vainillina, la canyella en pols i el suc de llimona, i pasteu-ho bé.
Quan tingueu una massa ben homogènia, aneu-hi afegint els ous un a un, l'aiguanaf, l'anís, la massa mare i la farina de força, i barregeu-ho bé fins a aconseguir una barreja ben compacta.
Per fer el massapà, poseu en un bol el sucre llustre, la pols d'ametlla i una mica de massa mare i remeneu-ho. Incoporeu-hi la fava i la sorpresa i estireu el massapà fins que quedi com un cordill gruixut. Tot seguit, estireu la massa del briox, poseu-hi el cordill de massapà a sobre i emboliqueu-lo amb la massa, de manera que us quedi un cordill farcit de massapà. Després, ajunteu una punta de la massa farcida amb l'altra i doneu-li forma de tortell.
Poseu el tortell sobre la safata de forn, ruixeu-lo amb l'ajuda d'un esprai amb l'anís, tireu-hi sucre i col·loqueu-hi la fruita confitada per sobre. Torneu a ruixar el tortell amb una mica d'anís i una mica d'aigua per evitar que s'assequi, i deixeu-lo coure al forn a 170 graus durant 15 o 20 minuts.

3 comentaris:

Núria Ventura Brusca ha dit...

tants de plats que has fet avui de veritat i penjes el tortell de reis ? Xipirons en favetes,bacallà (abadeijo) en ceba confitada, camagrocs en tempura, llagostins a l'all .... Per cert, i de postre has fet algo o ja directament el tortell ??

Neus ha dit...

No xiqueta, despres de cuinar 3h, ja no m'ha quedat imaginació per al postre així que per a no fallar, el postre es gentilesa del tio Farggi que fa un gelat.... mmmm inmillorable!

AKO ha dit...

Neus fes lo favor de escriure un comentari, al blog del teu cole, que hi ha una tal LAURA que se tornara loca!! jejeee