7 de novembre del 2008

Panetone

Ingredients: 500 g de farina - 130 g de mantega -175 g de sucre blanc-80 g de sucre morè-3 ous i 4 rovells d’ou-30 g de llevat de pastisseria-una cullaradeta de sal-50 g de panses- ratlladura d’una llimona- fruita confitada, fruits secs, xocolate o el que més us agradi.

Poseu la farina en un bol amb dos ous i tres rovells, el sucre blanc, la sal, la meitat de la mantega i pasteu-ho tot fins que quedi uniforme.
Afegiu-hi el llevat i el sucre morè dissolts en una mica d’aigua.
Torneu a pastar-ho. Incorporeu-hi les fruites o l'ingredient que hagueu triat, el rovell que queda i l’altra meitat de la mantega. Treballeu-ho durant 15 minuts, doneu-li forma de bola i deixeu-ho reposar durant sis hores.
Poseu la pasta en un motlle alt folrat de paper (per a forn), i enfarineu-lo. Tapeu-lo i deixeu-lo que pugi durant 30 minuts. Pinteu-ne la superfície amb l’altre rovell d’ou que haureu batut amb una mica d’aigua.
Poseu-lo al forn a 175oC durant 30 minuts i......
........ a berenar!

4 comentaris:

AKO ha dit...

mmmmmmmm..mmmmmmm!
Però no pot ser sense fruita confitada??
unes avellanetes, anous, ameles, chocolate...jeje

Neus ha dit...

Ja saps que tot això és opcinal! Però ara ho arreglo per a que tothom ho sapigue!

Anònim ha dit...

lo sapo italianet que tinc al costat diu que tame es pot dir pandoro! Pa que von ampapeseu!

saharien ha dit...

a vore si ne queda quan torne !