Ingredients: 12 ous-1l d'oli-1'5l d'aigua o llet -1kg de sucre- 1 llima rallada-400g de llevat-200g de llevadura-farina la que entri.
Per a fer el llevat disolem llevdura en aigua i hi afegim farina fins que quedi una massa tova. Ho deixem reposar fins que dobli el volum ( es pot fer el dia abans).
Batem els ous amb el sucre fins que disolgui bé i hi afegim l'aigua o llet, el llevat,l'oli i la pell de llimona. Remenem bé i sense deixar de fer-ho hi anem afegint la farina fins que poguem amassar en les mans i la pasta no ens accepti més farina però procurant que no quedi massa dura.
Cobrim la massa en un drap de fil i ho deixem reposar tota la nit per a que pugi el volum.
Al matí següent amassem boles i ho deixem una horeta o 2 més.* En aquest punt ja podem fer la forma, farcir-ho i decorar-ho com volguem. Pintem en ou batut, ensucrem i enfornem.
*Ja poden encendre el forn a 200 graus i quan enfornem el baixem a 180.
*Ja poden encendre el forn a 200 graus i quan enfornem el baixem a 180.
3 comentaris:
mmmmmmm...se me fa la boca aigua..
Este any al Boixar en vam fer i estaven bonissimes.. a vore si a pasqua repetim!
saps que al facebook pots posar un link en lo blog i així te surten també les receptes allà ??
Besitos
L'autèntica massa de mona!!! Si senyora! Jo tinc dos receptes mes rapidetes, una on ja compro el llevat i l'altra que utilitzo gasificants i llevadura, guardan alguna al congelador gran i la provo, jo tinc una caixa Al congelador, agafan una i fes la cata!!!
Publica un comentari a l'entrada