31 de març del 2009

Mones de pasqua


Ingredients: 12 ous-1l d'oli-1'5l d'aigua o llet -1kg de sucre- 1 llima rallada-400g de llevat-200g de llevadura-farina la que entri.
Per a fer el llevat disolem llevdura en aigua i hi afegim farina fins que quedi una massa tova. Ho deixem reposar fins que dobli el volum ( es pot fer el dia abans).

Batem els ous amb el sucre fins que disolgui bé i hi afegim l'aigua o llet, el llevat,l'oli i la pell de llimona. Remenem bé i sense deixar de fer-ho hi anem afegint la farina fins que poguem amassar en les mans i la pasta no ens accepti més farina però procurant que no quedi massa dura.
Cobrim la massa en un drap de fil i ho deixem reposar tota la nit per a que pugi el volum.
Al matí següent amassem boles i ho deixem una horeta o 2 més.* En aquest punt ja podem fer la forma, farcir-ho i decorar-ho com volguem. Pintem en ou batut, ensucrem i enfornem.
*Ja poden encendre el forn a 200 graus i quan enfornem el baixem a 180. 




3 comentaris:

AKO ha dit...

mmmmmmm...se me fa la boca aigua..
Este any al Boixar en vam fer i estaven bonissimes.. a vore si a pasqua repetim!

Núria Ventura Brusca ha dit...

saps que al facebook pots posar un link en lo blog i així te surten també les receptes allà ??
Besitos

Gisela Sanz ha dit...

L'autèntica massa de mona!!! Si senyora! Jo tinc dos receptes mes rapidetes, una on ja compro el llevat i l'altra que utilitzo gasificants i llevadura, guardan alguna al congelador gran i la provo, jo tinc una caixa Al congelador, agafan una i fes la cata!!!