12 d’agost del 2014

Croissant

Ingredients: 300g de farina- 15g llevadura fresca- 190ml de llet-40g de sucre-100g de mantequilla-1/2 cullerada( de les de cafè) de sal- llet per pintar els croissants.
Traure la mantequilla per a es que vagi posant a temperatura ambient.

En un bol barregem tots els ingedients menys la llet i la mantequilla.. Hi fem un clotet al mig i hi afegim la llet. Amassem fins que la massa estigui elàstica. Fem una bola i la deixem resposar 1/2 horeta.

Ho extenem sobre el banc de cuina. Hi posem la mantequilla a sobre i  ho enrotllem com un caragol. Ho deixem 1/2 h més, a la nevera, embolicat amb film.

Passat aquest temps estenem la massa en forma de rectangle i anem tallant els triangles. Quan els tinguem els fem un tallet a la base, estirem dels dos costats i enrotllem fins a trobar la punta. Els col.loquem a la safata de forn, separats, i ho deixem  fins que s'inflin (dependrà de la temperatura ambient).
Una mica abans d'enfornar preescalfem el forn a 220ºC . Quan hagin augmentat el volum, els pintem amb llet. Baixem la temperatura del forn a 180°C i enfornem uns 15 minuts ( segons el tamany del croissant). Deixem refredar sobre una reixeta i ja els podem menjar!

*Aquesta recepta també serveix per a fer la pasta fullada, de forma ràpida ja que, no cal plegar tantes vegades.