14 de novembre del 2008

Turró


Ingredients: 250 gr. de sucre - 250 gr. de mel blanca-250 gr. d'ametlles-250 gr. d'avellanas -5 clares d'ou

Escaldeu les ametlles, les peleu i les torrem al forn a uns 150 graus, movent-les de tant en tant.Quan siguin cuites les triturem fins que tinguem una pasta fina ( si comprem les ametlles ja torrades i pelades passem directament a triturar).
Per un altre cantó montem les clares a punt de neu i mentres posem, en un casso al foc, la mel i el sucre fins que arrenqui el bull.
Quan ja ho tenim tot, mesclem les clares en l'ametlla i hi afegim la mel disolta en lo sucre. Ho treballem durant 10 minuts, ho posem en un motlle forrat en paper sulfurisat ( el de forn), i ho deixem endurir unes hores fins que veiem que ja ho podem tallar.

20 comentaris:

Anònim ha dit...

que ja be el nadal, no?! ara el turro. es que aixo es un no parar. per cert ja vaig fer el coc de brull, no m´he atrevit a enviartel, ja vorem a la proxima!

Anònim ha dit...

ja arriba Nadal?? Trobo que corres molt ...

Neus ha dit...

Vos ho poso tant pronte per a que ho proveu i així a Nadal ja sortirà perfecte!
A més no sóc jo qui corre, és la societat, si aneu de botigues ho comprovareu!

Anònim ha dit...

Ingredients: 1 got de llet, sucre, canella en pols, galletes, codoñat i un ou.
En un plateret es mescla el sucre i la canella en pols, es suquen les maries a la llet(entra i surtir).
Es posa una maria un troset de codoñat i una altra maria al damunt(fen com si fos un bocadillet).De codoñat es posa mes o menys el diametre de la maria.Es passa el bocadillet per l´ou i despres pel plateret amb el sucre i la canella(com si fos llom rebosat) i despres es freigeix.
De canella al gust.

Anònim ha dit...

el nom del postre el tries tu

Neus ha dit...

Vaya vaya, veig que això de les receptes es contagia! Li posaria el vostre nom o un nom en lo vostre honor pero com sé que la recepta tampoc és vostra, hauriem de triar un nom adequat.
S'obre el foro per a tothom que vulgui colaborar en la tria del nom de la recepta. A final de mes publicaré la recepta en lo nom que més mos agrade.Per cert LLorenç i Gise ( alias la sapeta),ja l'heu fet?

AKO ha dit...

Jo proposo que es digui Llorenç..jejejejeje
Per cert, ja intentaré fer-lo, ja que si ploro no me cau res!...jejee

Neus ha dit...

Abans que t'animes a fer el postre hem de fer un aclariment perque m'acaba de trucar llorenç per a dir-me que s'ha deixat un ingrendient.
Resulta que es rebossa en pa ratllat i desprès de fregit es pasa pel sucre i la canela.
Ara ja podeu fer-ho!

Anònim ha dit...

demanem disculpes publicament a tot el blog i en especial a laguela que ens va passsa la recepta!
esperem no haber ferit la sensibilitat de la nostra inmillorable audiencia! mua,mua,mua.

saharien ha dit...

no entenc res ! això ja ho heu fet? si en queda en vull provar, Neussssss puja'n!

La meva escola ha dit...

Sapeta i Llorenç esteu més que disculpats, penseu que rectificr és de savis!
Saharien, no n'he fet encara, a vore si el finde me poso a fer algo perquè també tenim pendent lo del brie, recordes?

AKO ha dit...

Ei Neus, això no val..tindrem que llogar la vostra planta baixa per a que ens deixis probar els teus postres i menjars en general...jejejeee
Tenim que quedar, sino recordo mal me deus un coc, ejejejejeeeee

Núria Ventura Brusca ha dit...

bon idea Ako, jo cedeixo la part que me toca de planta baixa per montar una cuina i que La Parisienne vaigue provant postres ...

Neus ha dit...

Sí si aquí tots proposant però ningú s'arromanga!!

Anònim ha dit...

Neus, he entrat per casualitat al teu bloc i he vist la teva foto i no se que m'ha passat. M'agradaria coneixe't, no et puc traure del meu cap. Espero que no estiguis molt compromesa i pugui tenir una oportunitat.Si em permets t'aniré escrivint fins que em puguis coneixer i algun dia pugui veure't de prop.

Neus ha dit...

Hola anònim, pots escrire'm sempre que vulgues però crec que tu ja me coneixes i jo a tu també. No cola,ja,ja!

Anònim ha dit...

Hola Neus crec que si vols bones receptes de Turró entra a la web: www.turróxixona.net
També hi ha un noi de Xixona per les Terres de l'Ebre treballant ja ens parlem....

Anònim ha dit...

Anireu diumenge i dilluns al BOIXAR???
Ens parlem.
Ako

roser ha dit...

ascolteu que este postre té nom!!!!!!!! jo en vaig minjar quan estava de mestra a la Cava!!!!! en va portar una companya!!! allà baix en diuen PARACOTTES!!!!

si, si... no panacottes, no!!! paracottes!!!!! és boníssim!!!! però es una bomba de calories!!!

si voleu saber algo.... pregunteu!!!!!!! jajajajajaja!!!!
un besito a tots!!!!!

Neus ha dit...

Pos xica quina bona notícia! Bueno estimats lectors,ja sabem el nom del postre. Ara només cal fer-lo!